top of page

TO DAGER I ROMA

Agnes og Jon reiser utenlands til et feriested der de treffer et annet par. Kvinnen bærer likhetstrekk med Agnes, som har hatt et forhold til mannen hennes  for lenge siden: To dager i Roma.

IMG_7723.jpeg
IMG_7875.jpeg
IMG_7908.jpeg
IMG_7795.jpeg
_DSC8242.jpeg

Agnes og Jon er på ferie i Sør-Europa. De møttes sent i livet, men har nå vært lykkelig gift i ti år. Det idylliske hotellet de bor på er utstyrt med både roseterasse, sitronterasse og tennisbane. På avstand får Agnes og Jon øye på en kvinne (Nina) som Jon synes at minner om en yngre versjon av Agnes. Det viser seg at hun bor på hotellet sammen med sin mann Filip, som er identisk med mannen som Agnes hadde et kort men uforglemmelig kjærlighetsmøte med for lenge siden. Det er altså lagt opp til katastrofe. Eller forandring.   

Agnes’ og Filips fortid i Roma blir mer og mer et mareritt for dem alle sammen, for hva var det egentlig som skjedde? Og hva kan skje nå? De fire hovedpersonene har alle sine egne versjoner av hvordan de to dagene forløp. Det blir ikke bedre når disse oppfatningene farges av hva som blir sagt i nåtid. Hva skjedde og hva slags betydning hadde det?
«To dager i Roma» er på samme tid poetisk og konkret. Vår tids holdninger til hva et kjærlighetsforhold skal være, settes i fokus. Hvor ærlig skal man være? Og hvordan skal man klare å stole på hverandre? For til syvende og sist handler det bare om det: Tror vi på vår kjæreste når hun eller han sier: Det betyr ingenting, det er deg jeg elsker. To dager i Roma er en erotisk scenetekst fra vår moderne europeiske virkelighet.

Verdenspremiere 14. september 2019,  på La Escena i Montevideo. Regissert av Cecilia Caballero Jeske. Skrevet av Lene Therese Teigen.  Fremført som opplesning i Winnipeg, Canada, 2014, regissert av Chris Gerrard-Pinker. Ble utviklet som filmmanus i 2006 og manusforfatter/regissør Teigen deltok på EUs medieprogram EKRAN ved Andrzej Wajda Master School of Film Directoring. Som med mange filmprosjekter, var det for vanskelig å finne produksjonsselskap og økonomi. Det Uruguayanske teamet ble tildelt Florencio-prisen 2019 for beste ensemble, og var nominert i seks kategorier. 

MEDVIRKENDE
 

LENE THERESE TEIGEN

Scenetekst

ANGIE ONA 
MARIO GUERRA
INAKI MORENO
MARIA JOSÉ LAGE
PABLO VEGA

Medvirkende
CECILIA CABALLERO JESKE

Regi

FLORENCIA GUZZO

Scenografi
VALENTINA M. ILLANES

Lysdesign

LA ESCENA

Produksjon/Arena

 

OMTALE:

Myriam Caprile i Platea Vip  

«To dager i Roma: Et virkelig bra regiarbeide og strålende skuespillerprestasjoner på La Escena»

13.februar 2019

 

OVERSETTELSER

Engelsk, spansk

 

UTGITT

2012, Transit Forlag

bottom of page