top of page

EPLER SOM FALLER

I et episk landskap av intime øyeblikk utspiller tretten menneskers liv seg. De møtes og glir fra hverandre, faller og reiser seg. Alle sammen på jakt etter fast grunn. Spørsmålet de stiller seg er: Hvordan kan vi stå på våre egne ben når vi ikke vet noe om grunnlaget? Epler som faller er en tsjekhovsk fortelling fra vår samtid. «Det er en sjelden gave for en hvilken som helst regissør, å få mulighet til å arbeide med et så vakkert formet manuskript, som på så mange måter kan fylles med kreativitet og performativ ekspansjon. De beste historiene vi forteller i teatret bærer med seg en hemmelig sannhet, og Epler som faller er elegant og overbevisende, og åpner opp for en underbevisst oppdagelsesreise.» Peta Hanrahan, regissør for urpremieren på Epler som faller på La Mama Theatre i Melbourne, Australia, i september 2016. 

IMG_4032.jpeg
IMG_4499.jpeg
IMG_4517.jpeg
IMG_4626.jpeg
IMG_4317.jpeg

Vi møter søskenparet Anna og Nikolai som lever ulike liv, den ene som arvtager til foreldregården, den andre som restauratør av renessansemalerier i Italia. Når foreldrene utsettes for en bilulykke utfordres søsknenes forventninger til hvordan livet vil bli, og en hel del andre mennesker blir også berørt av ulykken på ulike måter.

EPLER SOM FALLER handler om å finne mening i tilværelsen når de som egentlig ordner opp, foreldregenerasjonen, forsvinner eller har forsvunnet. Hvorfor velger man som man gjør: Hvilke forventninger om livet, kjærligheten og arbeidet, om nåtid og fremtid, har disse unge menneskene, og hvorfor. Vil møtene mellom dem forandre noe?EPLER SOM FALLER presenterer en verden i miniatyr der man bare overlever om man innimellom velger å feste framfor å gråte.

EPLER SOM FALLER er en utfordrende ensembletekst med tretten likeverdige roller. Teksten kjennetegnes av spenstige forflytninger i tid og rom, og veksling mellom større ensemblesekvenser og korte dialoger og monologer. En vev av hendelser, med både teatrale deler og mer realistiske sekvenser som rommer både det underfundige og dypt alvor.​ Scenetekst for tretten yngre skuespillere og gjerne to eldre. 7 (8) kvinner, 6 (7) menn. Varighet 2-2,5 timer.

ETTERORD TIL BOKEN "EPLER SOM FALLER" Transit Forlag, desember 2016

Det dramatiske verket EPLER SOM FALLER hadde sin premiere i Melbourne, Australia. Med en rollebesetning på tretten og satt i det enorme området i Kensington Town Hall, kommer Verve Studios og La Mama Theatre sammen for å presentere Lene Therese Teigens nye verk for Melbourne Fringe Festival 2016. Satt i et episk landskap av intime øyeblikk, strekker tretten mennesker livet gjennom linsen til en moderne tsjekhovsk fortelling. Falling Apples ble der regissert av prisbelønte teaterskaper og kunstnerisk leder av Verve Studios, Peta Hanrahan.

Falling Apples is a Chekhovian tale from our time. “It is a rare gift for any director to be given the opportunity to work with such a beautifully shaped script, which in so many ways can be filled with creativity and performative expansion. The best stories we tell in the theater carry with them a secret truth, and Falling Apples is elegant and compelling, opening up a subconscious journey of discovery." Peta Hanrahan, director of the world premiere of Falling Apples at La Mama Theater in Melbourne, Australia, in September 2016.

"Det er en veldig sjelden gave for enhver regissør å få muligheten til et så vakkert utformet manus, med så mye rom for kreativitet og ytelsesutvidelse. De beste historiene vi forteller i teatret har en hemmelig sannhet, "Falling Apples" er en elegant fløyelshammer av underbevissthet."
Peta Hanrahan, direktør

 

MEDVIRKENDE NORGE

PATRIK ASPLUND STENSETH,  ANDREA VIK, THEA BORRING LANDE, ANDERS RUMMELHOFF, SOFIA KNUDSEN ESTIFANOS, JO ADRIAN HAAVIND, IDA HOLTEN WORSØE, INGA IBSDOTTER LILLEAAS, IVAR FURRE AAM, HANNE GJERSTAD HENRICHSEN, TOM STYVE, JARL FLAATEN BJØRK, ELISABETH HAGLI AARS, MARIANNE USTVEDT

Skuespillere som leste teksten under lansering av boken mars 2017.

OPPLEGG TIL FORFATTERBESØK

FRA TEKST TIL SCENE
av Lene Therese Teigen

 

OVERSETTELSER

Engelsk, Spansk


UTGITT

2016, Transit Forlag
 

OMTALER

Review
Falling Apples by Narrell Harris

Om Lene Therese Teigens Epler som faller "Menneskeheten i et epleskall" 

av Karen Frøsland Nystrøyl

bottom of page