top of page

JEG ER DEN ENESTE SOM HAR VÆRT PÅ MÅNEN

Dette er historien om Månen, en ung mann som lever sitt liv i Oslos gater. Han er som ungdommer flest, med tanker og meninger om det meste. Og, han er avhengig av heroin. Han følges tett rundt av Bonnie, kjæresten, som så inderlig trenger noen å se opp til. Storesøsteren Sara følger Månen som eldre søstre gjør: to skritt foran og et skritt bak. Den noe eldre Gaupa vokter rundt flokken, mens far og mor, lærer og fengselsbetjent gjør sitt ytterste for å vise Månen hvordan virkeligheten egentlig er. Men Månen vet at gatene lever sitt eget liv. Alt han trenger er en båt. Og et hav.

DSC_4811.jpeg
309 (1).jpeg
108.jpeg
183 (1).jpeg
55.jpeg

Om de narkomanes vilkår i Norge i dag. Hva gjør at man opplever å falle utenfor i vårt norske inkluderende samfunn?  Hvorfor havner vi mennesker i situasjoner der vi ikke lenger har kontroll. Hva betyr begrepene demokrati og ytringsfrihet for folk som oppholder seg på gata?

”JEG ER DEN ENESTE SOM HAR VÆRT PÅ MÅNEN" vil bidra til å skape større forståelse for utenforskapet i samfunnet. Forestillingen har blitt til gjennom research blant Oslos narkomane og de ulike institusjonene og organisasjonene som arbeider med dem og for dem.
 

Skuespillerutdanninga ved Nord Universitetet har en helaftens teaterproduksjon innenfor profesjonelle rammer som det viktigste konkluderende arbeid for avgangsklassen. For kullet 2011-2014 valgte HiNT høsten 2013 å lage tre separate teaterforestillinger rundt temaet demokrati.

 

JEG ER DEN ENESTE SOM HAR VÆRT PÅ MÅNEN handler om de narkomanes vilkår i Norge; om utenforskapet i vårt norske demokrati. HiNT forflyttet sine fire skuespillerstudenter til Oslo og Dramatikkens Hus for anledningen.

Forestillingen ble spilt på Dramatikkens Hus og på Tindved Kulturhage i Verdal, november 2013.
2.november ble det gjort en samtale på scenekanten med Torstein Bjordal fra Foreningen for Human Narkotikapolitikk og Toril Solvang, dramatiker, ledet av Lene Therese Teigen.

«Men hvor er så (stoff)brukernes planet? I mitt drømmeunivers er det månen. Der svever vi i vår egen bane, i vår egen fart. Deres planets magnetisme tiltrekker oss og vår planets magnetisme tiltrekker dere. Om en kar på jorden reiste til månen for å se jorden fra vårt perspektiv, vil det være et lite steg for en mann og et gigantisk steg for menneskeheten. Når vi er på månen, må dere se opp til oss. Og i lyser opp deres planets skyggeside for å vise hva som virkelig foregår der.»

Skrevet av Arild Knutsen, leder for Foreningen for Human Narkotikapolitikk.

MEDVIRKENDE

LENE THERESE TEIGEN
Tekstbearbeiding og regi
TORIL SOLVANG
Manus
ADA HESJEVOLL
Scenograf, kostyme, grafisk design
TOV RAMSTAD
Komponist og Lyddesign
CECILIE GRAVEN ENGSETH
Lysdesign
KRISTIN SKIFTUN
ANITA B. BJØRNSTAD (HINT)

Produsenter
SOFIA KNUDSEN ESTIFANOS

ANDREAS VEN LANGØ

INGA JOSEFINE IBSDOTTER LILLEAAS

ANDREA VIK

Medvirkende skuespillere

 

SAMARBEIDSPARTNERE
Produsert av teaterutdanninga ved HINT - Høgskolen i Nord-Trøndelag
Co-produsert av Dramatikkens Hus


STØTTET AV
Fritt Ord

bottom of page