top of page

CAMINO A CASA/ THE JOURNEY HOME & INGENMANNSLAND

Det finnes hemmeligheter i nesten alle familier som det er vanskelig å snakke om.

Ingenmannsland er en times fjernsynsfilm spesielt beregnet på et norsk publikum og Camino a casa er en dokumentar i spillefilmformat beregnet på et internasjonalt festivalpublikum – begge regissert av Oscar Estevez fra Uruguay og Elin Moe fra Norge fra 2018-2022.

Versjon 2.jpeg
P5055787.jpeg
P5055852.jpeg
P5055816.jpeg

INGENMANNSLAND & VEIEN HJEM

 

TRAILER FOR FESTIVALFILM
Camino en casa

 

I filmen sier Cecilia:

«Hele livet mitt har vært preget av diktaturtiden. Pappa ble fengslet og torturert. Og så ble vi flyktninger. Vi kom til Norge da jeg var 5 år og bosatte oss i Oslo. Og selv om vi har kommet oss videre i livet, slipper jeg aldri helt følelsen av hjemløshet.

(...)Helt siden jeg startet å regissere teater var dette den historien jeg ønsket å fortelle. Historien om barndommen min som ødela familien min og meg. Jeg har alltid ønsket å snakke om dette, men aldri turt. Det vil bety å eksponere familien.

Det var ikke før den norske dramatikeren Lene Therese Teigen tok kontakt med meg at jeg bestemte meg for å begynne å snakke om dette. Basert på samtaler med bl.a. faren min og meg har Lene skrevet teaterstykket «Tiden uten bøker».

Pappa og jeg har møtt Lene hver for oss. Vi har ikke turt å snakke sammen om alt det som skjedde.

Stykket tar for seg hvordan vi som samfunn og vår familie taklet det å være i et diktatur. (...) Som regissør er det fantastisk og samtidig veldig utfordrende å jobbe med Lenes scenetekst. Jeg kunne aldri ha skrevet så tydelig om denne perioden selv. Jeg tror tematikken ligger altfor nær meg, men Lene klarer å sette våre liv og diktaturtiden i perspektiv.»

 

Disse to filmene forteller historien om familien til regissøren Cecilia Caballero Jeske som iscenesatte Teigens scenetekst «Tiden uten bøker» i Uruguay. Samtidig er den en fortelling om arbeidet med «Tiden uten bøker» i Uruguay og dermed en fortelling om hvordan teatret kan ha stor betydning for mennerskers virkelige liv.

 

Camino a casa hadde internasjonal premiere på filmfestivalen Festival de Cine de Punta del Este. 16.februar 2022.

 

Mer informasjon om visning av filmene kommer!

MEDVIRKENDE

OSCAR ESTEVEZ OG ELIN MOE

Opplegg og regi
YVONNE RUOCCO OG MARI MONRAD VISTVEN
Eksekutive produsenter
RAFAEL HERNANDÈS
Sjefsfotograf

NICOLÀS GONZALES

Komponist
FEDERICO MOREIRA
Lyddesign
GUAZU MEDIA, MEDIEOPERATØRENE OG MOE FILMS

Produsenter

bottom of page